Chci pivovar

Pokud je Vaším snem vlastnit řemeslný pivovar a stát se tak součástí vřelé pivovarnické komunity, není nic snadnějšího, než nás kontaktovat. Dokážeme Vás provést celým procesem vybudování pivovaru a to od samotného začátku, až po ochutnání vlastního piva.

    Specializujeme se:

    ŘEMESLNÉ PIVOVARY NA KLÍČ

    Dodáme Vám celý pivovar na přání se zaučením obsluhy, recepty a vybavením. Předáme Vám tak jedinečný  efektivní provoz. Vám postačí pouze sdílet s námi Vaší myšlenku a upravit stavbu dle našich požadavků.

    PORADENSTVÍ A INŽENÝRING

    Tím, že se v pivovarnictví pohybujeme již pěknou řadu let, dokážeme poradit v každém stádiu budování plánovaného pivovaru. Pomůžeme Vám s požadavky na stavbu, vedením montáže, samotnou montáží, automatizací, ale i s rozjetím pivovaru, vlastní značkou či pivními recepty na míru.

    TECHNOLOGICKÉ PROJEKTY

    Naše technologické projekty poskytnou nejvhodnější řešení pro plánovaný pivovar. Vše vypracováváme na míru ke spokojenosti sládka a investora. Často spolupracujeme přímo s architekty tak, aby naše technologie co nejlépe zapadla do poskytnutých prostorů.

    Projekt obsahuje podklady pro jednotlivé stavební obory a pro samotnou montáž, dále slouží jako doklad pro obdržení povolení výroby piva a jako výchozí podklad pro celní správu. Projekty je vhodné koupit i samostatně, například před zahájením výběrového řízení – sjednotí zadání všem potencionálním dodavatelům.

    VLASTNÍ VÝROBA PIVOVARNICKÉ TECHNOLOGIE

    Vyrábíme vlastní pivovarské varny až do objemu 50 hl na jednu várku s konfigurací na míru. Jakékoliv netlakové nádoby, především však kvasné kádě a CIP stanice. Dále se specializujeme i na speciální pivovarskou technologii jako jsou HOP-guny, parní rozdělovače, či extraktační tanky…

    Tím, že jsme výrobci, si v našich projektech můžeme přizpůsobit technologii jak podle poskytnutého prostoru, tak podle vzhledu interiéru a vytvořit tak jedinečný provoz.

    OSVĚDČENÍ SUBDODAVATELÉ PIVOVARSKÉ TECHNOLOGIE

    Protože všechnu pivovarnickou technologii vyrábět nedokážeme, dokážeme ji alespoň sehnat. Vždy si vybíráme firmy, které jsou pro nás něčím zajímavé a dbají na svoji kvalitu. Jsou to především české firmy s dlouholetou tradicí, u kterých si můžeme jejich technologii sami nakonfigurovat tak, aby nám do projektu co nejlépe zapadla.

    Nikdy Vám nenabídneme něco, co bychom si sami nekoupili.

    SLUŽBY SLÁDKŮ

    Kvalitní pivo je tvořeno hlavně šikovnou obsluhou. My nabízíme různá zaučení, vypracování receptů na míru, sehnání ideálních pivovarnických surovin či laboratorního vybavení a dokonce i rozjetí Vaší plánované značky před rozjetím vlastního provozu – můžete si u nás tedy nechávat navařit pivo s předstihem a vypilovat na něm všechny mouchy.

    MONTÁŽE TECHNOLOGIE

    Protože jsme převážně montážní firma, můžete si nás najmout i čistě jen na samotnou montáž Vašeho minipivovaru.

    Základní rozdělení našich řemeslných pivovarů

    Pivovary lze všeobecně rozdělit dle jejich velikosti ročního výstavu a to takto:

    Domácí pivovary

    pod 200 hl piva / rok

    pikopivovary

    200 – 500 hl piva / rok

    minipivovary

    500 – 20.000 hl piva / rok

    pivovary

    nad 20.000hl piva / rok

    Ke každému výstavu je vhodná jiná velikost varny, od které se následně odvíjí i přidružená technologie.

    My naše pivovary rozdělujeme nejradši takto:

    Výrobní pivovary

    pro ty z Vás, kteří chtějí klasickou výrobu zaměřenou na velký výstav, snadnou údržbu a efektivní mytí a plnění obalových materiálů s následnou distribucí. V tomto případě je nejlepší mít již naplánované budoucí odběratele produktů a mít zhodnocenou okolní konkurenci.

    Tyto pivovary bývají čistě nerezové s často plně automatizovanou technologií. Ta zaručí hlavně snížení nákladů na obsluhu, rychlost a kontinuálnost výroby. Automatizace však není nutností a řada menších výrobních pivovarů je efektivní i v ručním či poloautomatickém provedení.

    Naše výrobní pivovary se vším tímto řídí. Stále však platí, že jsou vyráběny na přání zákazníka a technologie se přizpůsobuje projekt od projektu. V dnešní době jsou tyto pivovary často využívány pro pronájem tzv. letujících pivovarů (sládkům co nemají vlastní pivovar) a jsou tedy zajímavou investicí.

    Zážitkové pivovary

    Tyto pivovary jsou specifické jejich menší velikostí a občas i jejich ručním ovládání, které se zprošťuje od moderních technologií jako jsou čerpadla a motory.

    Jsou zaměřeny na výrobu piva samotným zákazníkem, většinou za větší, či menší pomoci Vašeho sládka. Zákazník tak může strávit klidně celý den, ve Vašem podniku, výrobou vlastního piva. Odnese si krásný zážitek a odhadem za jeden měsíc se pak doma pochlubí svým dílem. Vy tyto služby můžete nabízet na zážitkových portálech a rozšířit tak svojí klientelu.

    My tyto zážitkové pivovary rádi kombinujeme s restauračními pivovary, které je hezky doplní.

    Není totiž nic lepšího než dopřát svým zákazníkům vařit si vlastní pivo za stálého ochutnávání Vašich produktů.

    Restaurační pivovary

    pro ty z Vás, kteří již mají nebo plánují vlastní restaurační provoz. Může se jednat o klasickou restauraci, pivnici, bar, hostinec či jinou alternativu pohostinství.

    Tyto pivovary jsou totiž specifické tím, že se často umísťují přímo do prostoru provozu, a zákazník má tak možnost přímé interakce s výrobou. Může si prohlížet technologii, obdivovat práci sládka, či jen nasávat jedinečnou atmosféru a vůni výroby řemeslného piva.

    Naše restaurační pivovary navrhuje v úzké spolupráci s architekty a vždy se snažíme o jedinečné a s prostorem svázané dílo, které bude obdivovat nejeden Váš zákazník, ať už přijde jen na jedno, nebo na guláš se šesti.

    Experimentální pivovary

    Tyto pivovary jsou specifické jejich menší velikostí a jejich speciálním řešením. Často mívají různé kombinované otopy či jedinečné potrubní zapojení. Jejich předností je možnost si na menších várkách vyzkoušet různé typy technologických postupů a zjistit tak jejich výsledek.

    My tyto pivovary vyrábíme především pro školy k výuce nových sládků, či na výzkum pro velké komerční pivovary nebo výzkumná technologická centra.

    Filter Categories
    Restaurační
    Výrobní
    Zážitkové
    Experimentální

    Základní pivovarská technologie a její funkce

    Nyní Vás provedeme základní pivovarskou technologií, Je to nejlepší cesta pro pochopení posloupnosti výroby a obsahu naší základní dodávky.
    Naši technologii však nabízíme v nepřeberném množství konfigurací a s velkou řadou dalšího příslušenství či rozšiřující technologie. Pro další informace nás, prosím, kontaktujte.

    Mačkače sladu

    Slouží pro našrotování pytlovaného sladu. Výsledku se říká šrot, který se následně vsypává do varny.

    K našim mačkačům můžeme přidat různé dopravníky či sila, tak aby se zaručilo optimálního řešení šrotovny.

    Varny (srdce pivovaru)

    Zde probíhají všechny důležité technologické postupy, které dělají pivo pivem. Začátek spočítá ve smíchání vody a našrotovaného sladu – procesu se říká vystírání. Následně se přejde k rmutování při kterém dojde k rozštěpení složitých cukrů. Po dokončení nejčastěji dvou-rmutového procesu se přejde ke scezování, nyní se dílo scedí pomocí speciálního síta a oddělí se tak hmota (mláto) od kapalné části. Mláto se promyje vodou (proces vyslazování) a vzniklá sladina se připraví na chmelovar. To obnáší přidání chmele a její zahřátí až k bodu varu. Nyní pivo získává jeho nezaměnitelnou hořkost. Povařením se ze sladiny stává mladina, která dále pokračuje na zchlazení.

    My naše varny vyrábíme v nespočtu různých velikostí a konfigurací tak, aby se přizpůsobila všem přáním zákazníka a zapadla co možná nejlépe do každého interiéru. Nejčastěji nabízíme tři základní pohledové varianty a to: měď a mosaz / nerez a mosaz / čistá nerez.

    Chladiče mladiny

    Slouží pro zchlazení horké hladiny na požadovanou teplotu. Dříve se zchlazení mladiny provádělo v tzv. štokách, ale tato technologie je již dávno překonána právě rychlými chladiči. Některé pivovary však štoky stále využívají. V některých jsme je dokonce i nově montovali pro zachování tradičního způsobu výroby.

    My dodáváme chladiče mladiny jak v jednostupňové, tak ve dvoustupňové verzi. Na přání však i zmiňované štoky a to buď z nerezu, nebo ručně tepané z mědi.

    Nádoba na horkou vodu

    Nádoba na horkou vodu neboli boiler pro varní vodu je nerezová nádoba, ze které odebírá vodu převážně varna, ale někdy i ostatní technologie jako myčka KEG sudů či CIP stanice.

    My naše nádoby na horkou vodu uzpůsobujeme objemu vrácené vody z chladiče mladiny, což zaručí ekologickou rekuperaci tepla.

    Pro co nejlepší efektivitu si u nás můžete vybrat ze tří základních dohřevů a to elektrický, parní, či kombinovaný dohřev a také různé pohledové varianty. U restauračních pivovarů je zajímavé sladit povrch boileru s povrchem varny (měď a mosaz, nerez a mosaz, čistá nerez).

    Sanitační stanice

    Sanitační stanice slouží pro sanitaci veškerých povrchů, které přicházejí do přímého kontaktu s produktem.

    Jedná se o nerezové nádoby na kyselinu, líh a vodu. Většinou mají vlastní čerpadlo a mohou být jak mobilní, tak na pevném rámu. Hygiena vyžaduje minimálně jednu nádobu, alespoň na neutralizaci roztoků.

    My dodáváme sanitační stanice v různých konfiguracích jak pro minipivovary, tak i pro velké provozy.

    S naší spřátelenou firmou dodáváme i speciální sanitační stanice pro KEG linky do komerčních pivovarů.

    VIZUALIZACE CIP

    Technologie pro kvašení piva

    Kvašení probíhá buď v otevřených kvasných kádích – klasický způsob vhodný převážně pro spodně kvašená piva,

    nebo v uvařených kvasných tankách, či cilindrokónických tankách – ty jsou vhodné pro všechny typy piv.

    Cylindrokónické tanky neboli CKT jsou vhodné i pro následují proces a to ležení, či pro výrobu cideru.

    My naší technologii připravujeme vždy na míru a nabízíme tedy nespočet různých konfigurací a vylepšení.

    Technologie pro ležení piva

    Ležení piva probíhá buď v klasických ležáckých tankách,

    VIZUALIZACE LEŽÁCKÝ TANK

    nebo pokračuje v cylindrokónických tankách a to ihned po ukončení kvašení. Cylindrokónické tanky neboli

    CKT jsou tedy vhodné pro oba procesy a dokonce i pro případnou výrobu cideru.

    VIZUALIZACE CKT

    My naší technologii připravujeme vždy na míru a nabízíme tedy nespočet různých konfigurací a vylepšení.

    Přetlačené a výčepní tanky

    Tyto tanky se používají pro hotový produkt. Mohou se napojit na plnící zařízení, či přímo na výčep

    v restauračním provozu. Napojení se provádí pomocí pythonů. Je možné je umístit přímo do restauračního provozu a ještě více tak podtrhnout atmosféru skutečné výroby piva.

    My dodáváme jak klasické přetlačné tanky, tak i speciální výčepní tanky s vnitřním pytlem, kde je produkt úplně uzavřený a nedochází tak ke kontaktu s jakýmkoliv plynem. Nejčastěji nabízíme tři základní pohledové varianty a to: měď a mosaz / nerez a mosaz / čistá nerez.

    VIZUALIZACE VÝČEPNÍCH TANKŮ

    Výroba chladu

    Výroba chladu pro pivovary se dělí na dvě základní varianty.

    První z nich je chlazení ledovou vodou, které je vhodné pro menší provozy a převážně pro restaurační pivovary.

    Druhá varianta je chlazení glykolem, která je naopak vhodná pro větší výrobní pivovary.

    My chlazení zapojujeme podle našich standardů, aby v žádném případě nemohlo dojít k jeho odstavení z důvodu poruchy. Vše je chráněno a řešeno tak, že i v případné nutnosti odstavení čerpadla, bude chlazení chladit, jak má.

    VIZUALIZACE KOMPRESOROVÉ JEDNOTKY PRO CHLAZENÍ

    Vzduchové kompresory a speciální filtry

    Kompresor v pivovaru slouží pro výrobu nezávadného vzduchu pro provzdušňování mladiny, pro výtláčení produktu z tanku a k ovládání pneumatických klapek. Většinou se kombinuje s láhvemi plněnými CO2.

    Ke kompresorům si u nás můžete přikoupit i generátor dusíku, či systémy na využití CO2. Pokud je v pivovaře přítomna pára, doporučujeme u nás poptat i možnost propařování vzduchových filtrů či celých vzduchových tras.

    Myčky KEG sudů

    Základním vybavením pro každý pivovar je i méně či více výkonná myčka sudů. Která zaručí 100% čistotu obalového materiálu.

    K myčce sudů si u nás můžete přikoupit i různé plniče či speciální výrobní linky. Myčky nabízíme v nejrůznějších variantách. Pokud je v pivovaru přítomna pára, doporučujeme u nás poptat i propařování KEG sudů.

    VIZUALIZACE MYČKA KEG SUDŮ

    Další technologie

    Pivovar může dále obsahovat například sila a dopravníky pro slad či šrot, parní vyvíječ, nádoby na kvasnice, myčku láhví, plničku láhví, přístroj pro studené chmelení, paster, filtr piva, rekuperaci CO2 a mnoho dalších užitečných technologií…

    K řemeslným pivovarům dokážeme nabídnout takřka cokoliv. ☺